top of page

כמה עולה ניכיון צ'קים?

 

  • שוקל להשתמש בשירות של ניכיון צ'קים?

  • רוצה להבין במה מדובר?

  • מהן העלויות? מה הסיכונים?


בדף זה נסביר בקצרה מה גובה הריבית/עמלה שמשלמים בכל פעם שמנכים צ'ק דחוי.
קודם כל יש להבהיר. רק גופים גדולים כמו בנקים וחברות ביטוח גובים עמלה בנוסף לריבית. כאשר עובדים עם גוף חוץ בנקאי, משלמים נטו על השירות (בלי תוספות מיותרות). כמו כן, לגופים פרטיים יש מגוון יתרונות נוספים, בדגש על זמינות ושירות, עליהם נרחיב בהמשך.

מה זה ניכיון צ'קים? לחץ כאן להסבר מהיר

ניכיון צ'קים מסחריים - מהיר, יעיל ומשתלם!

בשורה התחתונה – מה הריבית?

בלי להאריך במילים, הריבית אותה אנו גובים מהלקוחות שלנו היא 1%-3%. כמה אתה תשלם? זה תלוי בהרבה פרמטרים שונים. ריכזנו עבורך את מכלול הפרמטרים שיקבעו את גובה הריבית שתשלם. בשורה התחתונה, ניכיון צ'קים הוא אחד מכלי האשראי הנוחים ביותר והמשתלמים ביותר עבור בעלי עסקים. לכן הכלי זה הפך לכל כך פופולארי. עד כמה התופעה נרחבת? יש כיום אפילו חברות בבורסה שזו פעילותן העיקרית!

לפי מה נקבע גובה הריבית? ישנם מספר פרמטרים:

1 – איתנותו הפיננסית של בית העסק (בית העסק שעבורו נרשם הצ'ק)
2 – רמת הסיכון של הלקוח (שרשם את הצ'ק)
3 – תקופת הזמן עד לפירעון הצ'ק
4 – רמת ההיכרות שלנו עם בית העסק (כמה זמן אנו משתפים פעולה?)
5 – גובה הריבית במשק, המושפעת מריבית בנק ישראל
6 – בטחונות אם יש (לא חובה)

ישנם עסקים שמשלמים פחות – עסקים ותיקים ויציבים

ישנם עסקים בישראל, שברגע שאתה נכנס אל בית העסק (משרד, חנות או מפעל) אתה מרגיש שהעסק עובד. הטלפונים מצלצלים, יש חשבוניות על השולחן ונראה שהכל דופק כמו שעון. אבל מה אפשר לעשות שגם עסקים טובים ומסודרים נקלעים מדי פעם למצוקה תזרימית? עסקים כאלו, עם תזרים מזומנים יציב לאורך זמן, יוכלו לנכות צ'קים בריביות נמוכות למדי, שכן הסיכון נמוך.

מי רשם לך את הצ'ק?

רוצה לנכות צ'ק של לקוח שלך? אין בעיה. תעזור לנו להבין עד כמה מדובר בצ'ק "בטוח". האם מדובר בלקוח ותיק שלך? לקוח חוזר או לקוח מזדמן? האם הצ'קים שלו חזרו בעבר? האם מדובר בסכום גדול? האם הוא בקשיים לאחרונה? האם העסק שלו פעיל ומסודר כמו שלך? לפי המידע הזה ננסה להעריך את רמת הסיכון של הצ'ק. ככל שמדובר בלקוח מוכר יותר, רמת הסיכון יורדת – וגם גובה הריבית.

לאיזה תאריך נרשם הצ'ק?

רשמו לך צ'ק לעוד 45 יום? או אולי לעוד חצי שנה? ישנו הבדל גדול. שכן בתקופה של 45 יום, ניתן להעריך בצורה טובה יותר את יכולתו של הלקוח לעמוד בתשלום. יחד עם זאת, חצי שנה זה הרבה זמן. עסקים קמים ונופלים בתקופה של חצי שנה, ולכן רמת הסיכון של הצ'ק עולה משמעותית. כמובן שיש להביא בחשבון מי רשם את הצ'ק. אם תאגיד גדול רשם את הצ'ק, כנראה שהוא יכובד והכל יהיה בסדר.

בפעם השנייה והשלישית משלמים פחות! נ-ק-ו-ד-ה

רמת ההיכרות שלנו עם בית העסק שרוצה לנכות צ'קים היא קריטית לצורך קביעת גובה הריבית. בסופו של דבר, ניכיון צ'קים הוא תחום שמבוסס על הערכת סיכונים ועל אמון. בכדי לבנות את האמון, יש להתחיל עבודה משותפת ולראות ששני הצדדים ממלאים את חלקם כמו שצריך. בפעם הראשונה שתנכה צ'ק, יכול להיות שתשלם ריבית מעט יותר גובהה – כי לא מכירים אותך! יחד עם זאת, בפעם השניה והשלישית גובה הריבית עשוי לרדת. בונים את האמון ההדדי תוך כדי עבודה.

יש תקופות עם ריבית נמוכה ויש תקופות עם ריבית גבוהה

כידוע, גובה הריבית במשק מושפע מהחלטות בנק ישראל. ככל שריבית בנק ישראל נמוכה יותר, כך הריבית בבנקים נמוכה יותר וקל יותר לקבל אשראי זול. יחד עם זאת ברגע שהריבית עולה, כך גם הריבית שמשלמים בתחום של ניכיון צ'קים עולה בהתאם.

חסרונות של ניכיון צ'קים בבנקים

לתשומת ליבך, ניכיון צ'קים בבנקים ובגופים גדולים, עשוי להיות כרוך בשעבוד חלק מהכסף בעסקה. כלומר עם הבנק מנכה לך סכום של 100,000 ש"ח, הוא עשוי לדרוש ממך לשעבד מחצית מהסכום בחשבון (בעייתי ביותר). כשאתה עובד עם חברת אשראי חוץ בנקאית, אתה מקבל את כל הסכום במקום, בלי שיעבודים ותנאים מוקדמים. המטרה שלנו היא להזרים חמצן לעסקים תמורת עמלה סבירה והוגנת, שהרבה יותר משתלמת ממה שהבנקים מציעים. אנחנו כאן לשירותך!

>> מה זה בעצם ניכיון צ'קים? לחץ כאן להסבר קצר וברור

 

 

bottom of page